Primavara feltűrt hal

Hozzávalók 5 adaghoz: 1,5 kg. ponty, 1,5 kg. csuka, 700 gr. paraj, 300 gr. préselt sonka, 10 tojás, 5 gr. bors, 5 gr. szerecsendió, 50 gr. só, 50 gr. vaj, 10 gr. pirospaprika.

A megtisztított, megmosott és megszikkadt pontyot felszeleteljük. A halszeleteket potyolóval 5 mm vastagra potyoljuk. Szalvétára helyezzük úgy, hogy a széleik fedjék egymást, és így derékszögű formát adunk neki. A szeletekre sorban a következő rétegeket helyezzük: a válogatott, szép parajleveleket, leforrázva és vajban megpárolva, sóval és borssal fűszerezve, valamint a két mm-es szeletekre vágott sonkát. A megfőtt, finom pasztává őrölt csukát (amelyet borssal, sóval szerecsendióval és pirospaprikával fűszerezük) rátesszük a szeletekre vágott főtt tojásra, és ráhelyezzük a parajt.
Az egészet feltűrjük, belegöngyöljük egy vászonkendőbe és a két végén lekötjük, majd sós vízben főzzük. Szeletekre vágjuk és különböző zöldségkörítéssel vagy boros mártással, zöldsalátával és fehér félszáraz borral tálaljuk. (Más halfajtát, például makrélát vagy lepényhalat is használhatunk).Nagyi receptjei
Előétel
Leves
Főétel
Saláták
Desszert
Italok
Más


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS